AB Fagerhult (publ) förvärvar I-Valo Oy

Lars Weibull AB rådgivare vid försäljning av Schneider Electricägda bolaget I-Valo Oy. I-Valo grundades 1971 och bedriver sin verksamhet i finska Iittala. Företaget tillhandahåller belysningsprodukter såväl för industri som för offentliga miljöer och byggnader. Produkterna kan delas in i följande områden; industriell armatur, hem- och offentligbelysning samt övriga belysningslösningar. All utveckling och produktion sker i fabriken i Finland, bolaget har ca 60 anställda och omsätter ca 100 Mkr.

Fagerhult är en av Europas ledande belysningskoncerner med cirka 2200 anställda och verksamheter i runt 20 länder. I koncernen ingår starka varumärken som Fagerhult, LTS Licht & Leuchten, Ateljé Lyktan, Eagle Lighting samt Whitecroft Lighting. Fagerhult har förvärvat 100% av aktierna i I-Valo med syfte att förstärka sin position som en av Europas marknadsledande aktörer inom branschen. Förvärvet är också ett komplement till Fagerhults befintliga produktutbud och förväntas ha en positiv effekt på aktiekursen i framtiden.

”Vår strategi är att utvecklas till en tydlig ledare inom europeisk belysningsindustri. Vi kommer att stärka vår nordiska bas med detta förvärv, vilket också gynnar tillgängligheten inom industriprodukter. Vi har positiv syn på I-Valos framtid och produktutveckling inom nya nischer”, säger Johan Hjertonsson CEO Fagerhult.

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare och om ni önskar höra mer om försäljningen får ni gärna kontakta Anders Lorentzon direkt på 08-23 76 25.  Anders Malmström, partner på Advokatfirma DLA Nordic, har ingått i teamet för att hantera legala frågor.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: