AMO Toys AB förvärvar rörelsen i TecTeam Scandinavia AB

Lars Weibull AB var säljarens rådgivare när AMO Toys AB nått en överenskommelse om att förvärva hela rörelsen från TecTeam Scandinavia AB med en årsomsättning om cirka 50 miljoner kronor. 

TecTeam är en Stockholmsbaserad leksaksåterförsäljare som distribuerar leksaker från världskända varumärken och har etablerade försäljningskanaler, särskilt inom radiostyrnings- och fordonssegmentet. Bolaget är kända för sina djupa kunskaper inom radiostyrda leksaker och fordonsleksaker. Med varumärken som NIKKO, Syma, RASTAR och NINCO har TecTeam en stark position på den nordiska leksaksmarknaden.

AMO Toys är en nordisk distributör av leksaker och traditionella brädspel med kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Hong Kong. Företaget distribuerar ett antal leksaksprodukter och varumärken, såsom Squishmallows, L.O.L, Surprise och Baby Born. AMO Toys är en del av Thunderful Group, en grupp av företag som utvecklar, publicerar och investerar i spel, samtidigt som de distribuerar Nintendo-produkter, spel, speltillbehör och leksaker. Thunderful Group är noterat på Nasdaq First North Premier.

Förvärvet av TecTeam kommer att stärka AMO Toys portfölj med know-how och produktportfölj till AMO Toys befintliga leksakserbjudande.

© Copyright 2023 Lars Weibull AB

Språk: