Beijer Tech förvärvar Encitech Connectors

Den 5 mars blev det klart att Beijer Almas dotterbolag Beijer Tech förvärvade 100% av aktierna i Encitech Connectors AB i Halmstad. Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare i transaktionen.

Encitech är en svensk tillverkare och distributör av elektronikkomponenter till industrin och omsätter cirka 50 mkr med god lönsamhet. Hälften av omsättningen kommer från egenutvecklade produkter och 70% går på export till ett tjugotal olika länder.

Beijer Tech AB är en nordisk industrihandelsgrupp (omsättning ca SEK 900 miljoner) och är en av tre divisioner av börsnoterade Beijer Alma AB. Beijer Alma har ett börsvärde på ca SEK 8 miljarder och en majoritet av rösterna kontrolleras av Anders Wall med familj och stiftelser. Beijer Alma förvärvar företag med ett långsiktigt ägarperspektiv och stora delar av vinsten doneras till forskning, kultur och utbildning via Anders Walls stiftelser.

Beijer Techs vd Staffan Andersson kommenterar affären ”Jag är glad över att vi förvärvat detta lönsamma och välskötta företag med goda tillväxtmöjligheter. Vi ser fram emot att utveckla bolaget ytterligare tillsammans med de tidigare ägarna.”

För mer information kontakta projektledare Daniel Pålsson.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: