Bilvision förvärvar Bilprospekt

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare när Bilvision förvärvade Bilprospekt som har utvecklat ett digitalt analys- och säljverktyg för bilhandlare.

Bilprospekt grundades av Niklas Silfverström, Andrée Heino och Jakob Werner som år 2015 utsågs till årets Nyföretagare i nordvästra Skåne. Den sistnämnda är idag ej kvar i bolaget. Tjänsten lanserades år 2013 och bolaget ligger i Helsingborg med sex anställda.

I en kommentar till affären säger Andrée Heino att ”vi har länge letat efter att få komma in i ett större sammanhang med vårt bolag. Just detta uppnår vi nu med det här förvärvet, där köparen är en väletablerad spelare på marknaden som vi vill komma åt”. Vidare förklarar Andrée att affären innebär ”business as usual” och att alla anställda kommer jobba kvar.

Bilvision är ett Göteborgsbaserat företag som levererar systemstöd och informationstjänster till svensk fordonshandel, försäkringsbolag, finansbolag mfl. I sin nuvarande form har Bilvision funnits sedan 2004 och företaget tillhandahåller idag en ledande informationsförmedlingstjänst som samlar fordonsinformation och fordonsupplysningar i en plattform.

För mer information om transaktionen kontakta gärna projektledare Ola Weibull på 0761-26 03 07.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: