PMH International AB

Anrikt familjeföretag hittar hem

Efter 30 år under rodret säljer familjen Håkansson tillbaka företaget PMH International AB (PMH) till dess tidigare ägare, nu med namnet Indutrade AB. Familjen Håkansson har ägt och utvecklat företaget sedan 1992 och PMH är idag ett nischat teknikhandelsföretag som erbjuder produkter inom två affärsområden; Lyft- och Materialhantering samt Industri- och Lagerhallar. Företaget har funnits i sin nuvarande form sedan 1974, men har en längre historik än så då det tidigare var en avdelning inom anrika Persöner AB med huvudsäte i Ystad. PMH omsätter idag ca 140 miljoner kronor med 26 anställda och har sin kundbas inom svensk industri. 

Indutrade är en internationell teknik- och industrikoncern som utvecklar och förvärvar bolag som kännetecknas av högt teknikkunnande och förmågan att bygga långvariga, nära relationer med kunder och leverantörer. I dag har Indutrade ca 200 dotterbolag som tillsammans omsätter ca 22 miljarder kronor i mer än 30 länder och sex världsdelar.

Försäljningsprocessen

Lars Weibull AB genomförde tillsammans med ägarna en effektiv och strukturerad försäljningsprocess. Intresset för PMH var mycket stort och säljarna fick möjligheten att träffa och utvärdera många olika typer av potentiella köpare. Efter en noggrann genomgång och utvärdering av budgivarna valdes slutligen Indutrade AB ut som mest lämpad och en avsiktsförklaring skrevs mellan parterna. Det fanns flera anledningar till att Indutrade AB valdes ut bland många budgivare och en intressant fakta är att det var just Indutrade (Industrivärden) som familjen Håkansson förvärvade bolaget av för ca 30 år sedan.

En strukturerad due diligence process med en öppen och bra kommunikation mellan köpare, säljare och involverade rådgivare medförde en effektiv slutprocess i god ton. Den 7 april 2022 gick Indutrade AB ut med en pressrelease om att de tecknat avtal om ett förvärv av samtliga aktier i det svenska bolaget PMH International AB med tillträde samma dag. PMH ingår därefter i Indutrades affärsområde Industrial Components.

© Copyright 2023 Lars Weibull AB

Språk: