E-handelsbolag sålt till Addnatures grundare

Lars Weibull AB var säljarens rådgivare när majoriteten av CaMa Gruppen AB, med ägaren Magnus Skoglund, såldes till David Rönnberg, René Köhler, Klas Berggren, Mathias Hedström och Martin Larsson. Magnus Skoglund återinvesterar i det nya bolaget och kommer att fortsätta operativt som VD för verksamheten. Siktet är nu inställt på att tillsammans med de nya ägarna fortsätta att bygga vidare på den positiva utvecklingen som bolaget upplever.

CaMa Gruppen är ett e-handelsföretag i kraftig tillväxt som säljer mattor och hattar till konsumenter i Europa. Produkterna säljs via de etablerade webshopparna Trendcarpet och Hatshop. Försäljning sker idag i ett tiotal europeiska länder och företagets webhandel är anpassad till respektive lands språk och betalningslösningar. Företaget grundades hösten 2008 i Göteborg av Magnus Skoglund och har sin bas i Mölndal. CaMa Gruppen har sedan starten vuxit årligen med över 40% med bibehållen god lönsamhet och i år når omsättningen över 20 mkr.

Magnus Skoglund säljer nu majoriteten av aktierna i bolaget till en grupp av investerare som har lång erfarenhet av e-handel.  Klas Berggren, Mathias Hedström och Martin Larsson grundade Addnature. David Rönnberg har varit VD för Addnature, Brandos och är nu VD för Indiska AB. René Köhler (Tyskland) grundade Internetstores, ett europeiskt bolag som köpte Addnature 2012. För mindre än 3 månader sedan det blev klart att Internetstores, där Adddnature ingick, säljs till Österrikiska Signa och det är nu alltså dags att sikta in sig på att bygga en ny e-handelskoncern, där CaMa gruppen blir en viktig byggsten.

-”Vi är väldigt nöjda med förvärvet och ser att vi med vår bakgrund inom e-handel och vår erfarenhet från resan med Addnature/Internetstores tillsammans med Magnus kunskaper inom segmentet, nu kan skapa något väldigt spännande tillsammans. Produkterna som CaMa Gruppen arbetar med är inom ett segment som växer starkt inom e-handeln och det finns stor potential för tillväxt inom befintliga produktområden såväl som på nya marknader”, säger David Rönnberg.

-”Med den kraftiga tillväxt vi har i CaMa Gruppen och dess e-handel kände jag att det nu var dags att ta in nya ägare, med relevant kompetens och bakgrund, för att fortsätta bygga bolaget framåt. Den gedigna e-handelserfarenhet som finns hos de nya ägarna känns helt rätt för CaMa och jag är övertygad om att vi gemensamt nu kan få Trendcarpet och Hatshop att ta fart ytterligare.  Det är en väldigt spännande resa vi har framför oss!”, inflikar säljaren Magnus Skoglund.

© Copyright 2023 Lars Weibull AB

Språk: