Ernströmgruppen ny ägare till Trans El Matic

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare när Trans El Matic i Jönköping AB (TEM) förvärvades av Ernströmgruppen.

TEM är en svensk systemleverantör inom elkraft och automationsteknik med lösningar för fastighetsautomation, elcentraler för styrning av belysning och värme, samt ställverk för små och stora industriapplikationer. Bolaget har en stark position på marknaden och bygger innovativa och effektiva lösningar från sina lokaler i Jönköping. Tillsammans med dotterbolaget Nässjö Elkonstruktion AB omsätter bolaget ca 65 MSEK och har ca 35 anställda. TEM blir nu en del av Ernströmgruppens affärsområde elektroteknik, där TEM blir det fjärde tillskottet.

Ernströmgruppen är ett privatägt industrikonglomerat som förvärvar och utvecklar välskötta företag inom framtidsnischer. Bolaget verkar för att skapa värde och vara en positiv kraft inom miljö, hållbarhet och digitalisering för nordiska bolag – över generationer. Verksamheterna omfattar allt från marinsäkerhetsutrustning och teknikhandel till leverans av komponenter och tjänster för energieffektivisering av industrier och fastigheter. Ernströmgruppen består idag av mer än 30 företag med en total omsättning runt 2,5 miljarder SEK och har över 1000 anställda i Norden och Baltikum.

”- I Ernströmgruppen fann vi någon som delar våra grundvärderingar och som tänker långsiktigt både vad gäller bolag och miljö. Att man dessutom sedan tidigare har erfarenhet inom området elektroteknik förbättrar helhetsintrycket ytterligare och ger oss möjligheter att gemensamt växa oss ännu starkare”, säger Robert Vandrén, VD Trans El Matic.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: