Hässleholmsbaserade Silver Weibull förvärvas av Tass AB

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare när Silver Weibull Sweden AB inklusive dotterbolag förvärvades av Tass AB. Silver Weibull Sweden AB är ett anrikt bolag som designar, tillverkar och säljer sockercentrifuger över hela världen. Dotterbolaget Silver Weibull Production är en mekanisk verkstad som är specialister på mekanisk tillverkning och montering. Tillsammans omsätter bolagen ca 90 MSEK och har drygt 30 anställda.

Säljaren av Silver Weibull är Small Cap Partners som arbetar med att förädla medelstora bolag i södra Sverige. ”-Silver Weibull uppfyllde alla våra kriterier för ett intressant bolag och vi är mycket glada över att ha fått möjligheten att utveckla bolaget under 4 års tid men sedan årsskiftet var det tydligt att det var dags för en ny ägare att ta vid”, säger Per Nilsson från Small Cap Partners och avgående ordförande i Silver Weibull.

Tommy Larsson på Tass AB ser framemot att utveckla Silver Weibull vidare långsiktigt, tillsammans med VD:n Jonas Rolandsson och personalen på Silver Weibull.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: