Mötesplats Weibull uppskattat seminarium

I ett regnigt Stockholm den 5 november genomfördes höstens upplaga av Mötesplats Weibull. Denna gång i form av ett lunchseminarium tillsammans med Advokatfirma DLA Nordic och Carnegie.

Företagsaffärer och trender på marknaden var huvudämnet för seminariet. Anders Malmström, advokat och partner på DLA Nordic, delade med sig av sina erfarenheter från avtalsförhandlingar och vilka legala utmaningar som kan uppstå i samband med en företagsaffär. Ett uppskattat inslag var även Fredrik Bexelius, Skatteexpert på Carnegie, då han berättade om hur man som ägare bör förbereda en försäljning skattemässigt och vad det får för implikationer om man förblir delägare även efter en försäljning.

Torsdagen veckan efter, den 14 november, genomförde Lars Weibull AB tillsammans med Moll Wendén Advokatbyrå motsvarande evenemang i Malmö. Höjdpunkten i Malmö var, istället för ett skatteinslag, ett praktikfall från en nyligen genomförd affär. Roger Hansson, grundare av Medexa Diagnostisk Service AB, delade med sig av sina erfarenheter från när han sålde sitt bolag till Indutrade AB i oktober 2013. Detta var ett mycket uppskattat inslag och Roger Hansson bjöd på många skratt bland åhörarna. Det legala avsnittet i Malmö stod Anders Steén för, advokat och partner på Moll Wendén Advokatbyrå.

Lars Weibull AB vill tacka alla deltagare och entusiastiska åhörare för höstens upplaga av Mötesplats Weibull och hälsar er välkomna till nästa års versioner.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: