Ledande sängtillverkare får ny ägare

Litorina förvärvar majoriteten av aktierna i KungSängen, en ledande svensk tillverkare och återförsäljare av sängar och sängtillbehör. Bolaget omsätter drygt 300 mkr och säljer fler än 30 000 sängar om året genom 37 KungSängen-butiker i Sverige, återförsäljare i Finland och egen e-handel. Familjen Gustafsson, tidigare ägare av KungSängen, kvarstår som betydande delägare tillsammans med Litorina.

KungSängen är ett starkt varumärke på den svenska sängmarknaden och har sedan grundandet 1998 vuxit organiskt till att omsätta över 300 miljoner kronor. Sortimentet utgörs av högkvalitativa och egentillverkade sängar, sängkläder och andra säng- och sovrumstillbehör under det egna varumärket KungSängen. Huvuddelen av KungSängens sängtillverkning sker efter kundens specifikation i bolagets produktionsenhet i Enköping.

”Bolaget har haft en mycket positiv utveckling under de senaste åren och vi är stolta över att ha lagt grunden för det KungSängen som idag står redo att ta nästa steg” säger Peter Gustafsson, delägare och VD för KungSängen. ”Det finns mycket spännande potential i KungSängen och vi är glada över att ha funnit en långsiktig partner i Litorina. Vi ser fram emot att, tillsammans med Litorina, arbeta med en fortsatt försäljningsexpansion, stärka KungSängens kommersiella plattform och organisation, samt vidareutveckla bolagets kanal- och försäljningsstrategier.”

Litorina, grundat 1998, fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas fonder. Bakom Litorina står ett antal långsiktiga och välrenommerade institutioner som tillsammans har investerat cirka 4,8 miljarder kronor i Litorinas fyra fonder. För mer information, se www.litorina.se.

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare i transaktionen.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: