Malmöbaserade formsprutaren Tojos Plast förvärvas av Prototal

Den 26 juni förvärvade Prototal Industries AB 100% av aktierna i Tojos Plast Aktiebolag (Tojos). Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare i processen.

Tojos är en framgångsrik tillverkare av formsprutade plastdetaljer som grundades redan på 1950-talet. Med en modern och högautomatiserad maskinpark servar företaget kunder inom en rad olika branscher såsom medicinteknik, livsmedelsemballage, maskintillverkning, möbelindustri, storköksutrustning mm. Tojos har ca 10 anställda och omsätter runt 40 mkr.

Prototal är en leverantör inom 3D-print, gjutning och formsprutning för tillverkning av prototyper och produkter av olika plastkomponenter. Grunden till Prototal lades inom Electrolux, som var först i Europa med en 3D-printer redan 1988. Prototal har en bred kundbas, från mindre start-ups till stora nordiska industribolag inom en rad olika branscher, bland andra medicinteknik, fordon, flygteknik och industriella maskiner.

Innan förvärvet hade Prototal 175 medarbetare och fyra produktionsanläggningar i Norden: Jönköping, Ystad, Götene och Levanger. Huvudkontoret ligger i Jönköping och bolaget har också ett säljkontor i Oslo. År 2019 omsatte bolaget ca 280 mkr. Prototal ägs av Wilron Holding och Nalka Invest.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: