Microbas förvärvas av Lakewall Holding AB

3 februari 2014 – Lars Weibull AB var rådgivare vid försäljning av Hässleholmsbaserade Microbas Precision AB. Magnus Lindvall och Alex Westlake förvärvar i ett första läge 70 % av aktierna i Microbas Precision AB genom bolaget Westlake Holding AB.

Microbas Precision AB grundades i slutet av 50-talet av ingenjör Viking Eskilsson som hade ett unikt intresse för teknik och specifikt sten som referensmätplan. Företaget erbjuder primärt svensk industri precisionsbearbetade produkter. Bolaget har byggt sitt kunnande på noggrannhet och bearbetar stora som små detaljer i diabas, zerodur (glaskeramik), aluminium, ferrit, stålkonstruktioner, stålgjutgods samt rostfritt gjutgods.

Microbas tillhandahåller en rad olika standardprodukter men har även stora möjligheter att ta emot beställningar av komponenter som är kundanpassade vad gäller form, material, dimension och tolerans. Den största delen av produktionen består av kundanpassade konstruktioner i varierande material. Med hjälp av den speciella maskinparken har man också möjlighet att erbjuda legotillverkning i de flesta material där precisionskraven är höga eller där arbetsstyckets dimensioner är speciellt stora.

Önskar ni höra mer om försäljningen får ni gärna kontakta projektledare Ola Flodin direkt på 0734-354 509 eller ola.flodin@weibull.se. Anders Steén Moll Wendén Advokatbyrå har ingått i teamet för att hantera legala frågor.

© Copyright 2022 Lars Weibull AB

Språk: