Bsmart AB förvärvas av Wenneker Group

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare när Wenneker Group förvärvade samtliga aktier i Bsmart AB. Bsmart AB är specialister på reklamfotografering, högkvalitativ filmproduktion kombinerat med CGI och 3D animation.

Wenneker Group har 115 anställda med studios samt kontor i Nederländerna, Belgien, Sverige och har en sammanlagd omsättning på 23 miljoner Euro. Wenneker Group arbetar med ett brett spektrum av kunder inklusive Philips, McDonald’s och Mojang (Minecraft). Koncernen, som nu består av sju produktionsbolag vilka gör internationellt reklaminnehåll, har förvärvat 100 % av aktierna i Bsmart AB.

’’Vi hjälper våra kunder att tillfredsställa den växande efterfrågan på större innehållskampanjer. Med Bsmart som tillskott expanderar vi till att jobba kring gaming och dess innehåll och bygger då vidare vår befintliga kundportfölj med fantastiska namn inom mat och mode’’ säger Maartje van Wijk, co-VD för Wenneker Group.

’’Efter två förvärv i Nederländerna och Belgien kommer Bsmart att vara vår plattform för att expandera i Norden. Vi är mycket glada över att börja arbeta med alla dessa fantastiska skandinaviska varumärken och fullt ut utnyttja Wenneker Groups kombinerade produktionskraft’’ säger Maurice Wenneker, co-VD för Wenneker Group.

’’Bsmart har tittat mot den internationella scenen under en tid och med Wenneker Group har vi hittat den perfekta formen för att växa och expandera vår grupp i Norden. Nu är det dags att ta nästa steg och bli en del av ett större ekosystem’’ säger grundaren Tomas Lestrup och VD Akram Janzi.

Om ni önskar mer information om försäljningsprocessen är ni välkomna att kontakta Ola Weibull, +46 (0)76-12 60 307, partner och projektledare. Anders Malmström och Ebba Mohn på DLA Piper Advokatbyrå har ingått i teamet för att hantera legala frågor.

© Copyright 2023 Lars Weibull AB

Språk: