Duell Bike-Center Group förvärvar varumärken av Jofama

 

Legendariska klädtillverkarna Halvarssons och Lindstrands övergår till Duell Bike-Center Groups ägo

De svenska varumärkena Halvarssons och Lindstrands, som tillverkar MC- och skoterkläder av hög kvalitet, övergår till DBC den 1 december 2019. I affären mellan DBC Group och Jofama AB övergår förutom varumärkena även produktutvecklingen, försäljningspersonalen och det befintliga produktlagret till DBC Groups ägo.

Varumärkena Halvarssons och Lindstrands har tillverkat olika slags MC-utrustning, som jackor, byxor, underställ, skor, ryggsäckar och handskar i 70 år. Produktfilosofin bakom båda märkena bygger på hantverksskicklighet av hög kvalitet. Kunder är bl.a. polisen i Sverige, Storbritannien och Tjeckien, som har använt utrustning från Halvarssons i flera år. Varumärkenas kläder är CE certifierade och uppfyller därmed de högsta EU-kraven på säkerhet hos MC-kläder. Halvarssons designar och tillverkar klassiska, extremt hållbara och säkra MC-kläder för det skandinaviska klimatet. De senaste åren har Halvarssons utökat sitt sortiment till att även omfatta trendiga skoterkläder och skoterutrustning.

Lindstrands började tillverka MC-skor på 1950-talet och tillverkar i dag MC-kläder för alla som vill skilja sig från mängden och uppleva äventyr i livet. Lindstrands breda produktsortiment och moderna produktegenskaper har gjort dem till en favorit speciellt bland enduroförare. Mångårig hantverksskicklighet kombinerat med avancerad teknik har gjort att varumärkena Halvarssons och Lindstrands i dag används av polisen i flera länder och även av många andra yrkesanvändare som vill ha bekväma, säkra och hållbara MC-kläder för dagligt bruk.

Lars Weibull AB var Jofama AB´s rådgivare vid försäljningen.

För mer information om affären, kontakta gärna Projektledare Ola Weibull 076-126 0307.

© Copyright 2021 Lars Weibull AB