Enghouse Systems förvärvar ProOpti AB

Den 14 februari blev det klart att kanadensiska Enghouse Systems Limited förvärvade 100% av aktierna i Svenska ProOpti AB.

Med Huvudkontor i Stockholm är ProOpti en ledande aktör i Norden inom mjukvara för Telecom Expense Management och Technology Optimization Management. Företaget har funnits på marknaden i över 25 år och var tidigare känt under namnet Teleopti TEM. ProOpti tillhandahåller mjukvarulösningar som minskar stress och manuellt arbete i hanteringen av IT- och kommunikationstjänster, vilket ökar affärsvärdet och kundnyttan.

Enghouse Systems Limited är ett kanadensiskt mjukvaru- och serviceföretag grundat 1984. Enghouse har som strategi att växa och bli ett mer diversiefierat mjukvaruföretag genom strategiska förvärv och genom kontrollerad tillväxt inom sina befintliga sektorer: Contact Center, Networks och Transportation/Public Safety.

ProOpti kommer att ingå i Enghouse Interactive som är en leverantör av teknik och expertis för att maximera värdet av varje kundinteraktion. Steve Sadler, ordförande och CEO för Enghouse kommenterade:

”ProOptis produktportfölj passar väl in hos Engehouse Interactive och utökar vårt produktutbud. Vi är mycket glada att kunna välkomna ProOptis kunder och anställda till Enghouse Interacitve”.

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare i transaktionen. Anders Malmström från DLA Piper var säljares legala ombud. För mer information om transaktionen kontakta Projektledare Ola Weibull på 076-126 0307.

© Copyright 2021 Lars Weibull AB