Strukturaffär inom svenska golvbranschen

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare när tre golvgrossister förvärvades av Storskogen för att bilda en ny ledande distributör inom golv och kakel till den professionella marknaden i Sverige. Bolagen som förvärvades är SVEGAB i Växjö AB (”SVEGAB”) med dotterbolaget SVEGAB i Malmö AB, Fredriksson & Berglund – Golvgrossisten i Skövde AB (”Fredbergs”) samt Golv- & Byggterminalen i Norrköping AB (”Golv & Bygg”).

Storskogen har under april förvärvat tre grossistföretag inom golv och kakel. Företagen har en stark position inom sin respektive geografi och bearbetar kunder från södra Skåne upp till Mälardalen. Verksamheterna kommer att samordnas efter förvärvet och bilda en enhet. Bolagen har idag ca 40 anställda och redovisar en omsättning om ca 270 Mkr (R12) och ett EBITDA-resultat om ca 25 Mkr.

”Vi är mycket glada över att ha förvärvat SVEGAB, Fredbergs och Golv & Bygg samtidigt. Bolagen är verksamma på tre olika geografier och kompletterar varandra väl. Vi ser fram emot att utveckla dessa välskötta och lönsamma bolag tillsammans med management.”, säger Daniel Kaplan.

”Som företrädare för de tre uppköpta golvgrossistföretagen samt utsedd VD för dem samma så kan jag bara konstatera att vi alla är mycket nöjda med att ha kommit överens med Storskogen som ny ägare till våra företag. En uthållig samt stark part utan exithorisont med ambitionen att stötta och utveckla vår verksamhet är precis det som gör att ett generationsskifte kan bli till något positivt och inte tvärt om. Med vår framtida affärsplan som grundpelare är vi mycket förväntansfulla på vår gemensamma utveckling och helt övertygade om att vi bara sett början på den resa vi tillsammans kommer göra inom svensk golvmarknad.” Säger Per Strömqvist tidigare VD och ägare SVEGAB i Växjö/Malmö AB.

För mer information om transaktionen kontakta gärna projektledare Daniel Pålsson på 072-54 59 375. Martin Morén Jönsson på Moll Wendén Advokatbyrå har ingått i teamet för att hantera legala frågor.

© Copyright 2023 Lars Weibull AB

Språk: