Telesteps AB förvärvas av Hultafors Group AB

Lars Weibull AB var säljarnas rådgivare när Investment AB Latour genom sitt helägda dotterbolag Hultafors Group AB förvärvade 100% av aktierna i Telesteps AB av Heim Holding AB.

Telesteps är en ledande tillverkare av teleskopiska stegar för professionella användare. Företaget har sitt huvudkontor i Tranås i Sverige, med försäljning som sträcker sig globalt. Telesteps nettoförsäljning uppgår till ca 90 miljoner SEK under 2021 med en lönsamhet som befinner sig i nivå med Hultafors Groups övriga verksamhet.

’’Vi har varit intresserade av att förvärva Telesteps under en längre tid då vi ser deras produktportfölj av teleskopiska stegar som ett utmärkt komplement till vårt erbjudande inom stegar idag under vårt befintliga varumärke Wibe Ladders. Vi är väldigt imponerade av deras starka varumärke och innovationshöjd och ser fram emot att utveckla affären vidare tillsammans’’, säger Torbjörn Eriksson, President Hardware Europe i Hultafors Group.

’’Tillsammans med Hultafors Group ser jag en stor potential att accelerera vår tillväxt och fortsätta den internationella expansionsresan så det var ett naturligt val att gå vidare med Hultafors Group som långsiktig ägare’’, säger Peter Heim, VD för Telesteps.

Hultafors Group är ett av Europas största företag som levererar arbetskläder, skor, huvudskydd, handverktyg och stegar för professionella användare. Produkterna utvecklas, tillverkas och marknadsförs som egna varumärken och finns tillgängliga genom ledande distributörer i cirka 70 länder globalt, med betoning på Europa och Nordamerika. Hultafors Group har fler än 1 600 anställda med en nettoomsättning på ca 5,5 miljarder kronor.

Investment AB Latour är ett blandat investmentbolag bestående av en helägd industrirörelse samt en portfölj av börsnoterade innehav där Latour är huvudägare eller en av huvudägarna. Börsportföljen består av tio betydande innehav med ett marknadsvärde på ca 83 miljarder kronor. Den helägda industrirörelsen omsätter 17 miljarder kronor.

Läs press release med mer information om transaktionen här

Om ni söker mer information om transaktionen är ni välkomna att kontakta projektledare Daniel Pålsson på 0725–459 375. Henric Stråth på Moll Wendén Advokatbyrå har ingått i teamet som legal rådgivare.

© Copyright 2023 Lars Weibull AB

Språk: