Electrotech förvärvas av Elbogen Electric Holding

Elbogen

Electrotech förvärvas av Elbogen Electric Holding

Elbogen Electric Holding AB är en ny koncern med syfte att vara aktivt i utvecklingen och konsolideringen av framförallt den svenska marknaden inom elektriska kopplingsutrustningar för kraftfördelningsteknik och automatisering. Bolaget kommer att ha en omsättning på cirka 200 MSEK och 115 medarbetare. VD och koncernchef för Elbogen Electric Holding AB blir Olle Hackfelt som tidigare varit VD och ägare i Elbogen Electrotech AB.

Elbogen Electrotech AB har verkat i branschen sedan 1988. Electrotech konstruerar elektriska kopplingsutrustningar för eldistribution och automatisering. Bolaget erbjuder kompletta lösningar innehållande konstruktion, tillverkning, montage och driftsättning inom både automatisering och kraftförsörjning. Företaget omsätter cirka 100 Mkr med cirka 55 anställda.

Cetec Electric ABs grundades 1990 och verksamheten består av konstruktion, tillverkning och försäljning inom områdena kraftfördelning, automation och plåtbearbetning. Verksamheten täcker alla delar inom ett uppdrag, från analys och beräkning till konstruktion och tillverkning. Cetec omsätter cirka 100 Mkr och har cirka 60 anställda.

Tobias Lundin Komp

Kontaktperson

Tobias Lundin

Managing Partner

+46 (0)76-12 60 304 tobias.lundin@weibull.se