Klab

Lars Weibull AB var säljarens rådgivare när Granitor Systems AB förvärvade 100% av aktierna i Kristianstad Lyftdon AB (KLAB)

Weibull M&A var säljarens rådgivare när Granitor Systems AB förvärvade 100% av aktierna i Kristianstad Lyftdon AB (KLAB)

KLAB har hela världen som arbetsplats och är en komplett leverantör inom kranbranschen. Sedan 1978 har företaget levererat lösningar till nöjda kunder inom de flesta branscher såsom stålverk, hamnar, värmeverk, betong/prefab och inom allmän tillverkningsindustri. KLAB är nu en välrenommerad leverantör inom kranbranschen.

Granitor Crane Systems är en av norra Europas ledande leverantörer av hårddriftskranar till tung industri. De erbjuder flexibla lösningar som möter högt ställda mekaniska och styrtekniska krav till kunder inom branscher såsom järn och stål, kärnkraft, papper och massa samt fordon. Kompetens kring konstruktion och implementation finns inom flera olika branscher.

Genom förvärvet av KLAB förstärker Granitor Systems på ett betydande sätt sin leveransförmåga och marknadsposition för kranverksamheten.

’’KLABs höga kompetens, branschkunnande och goda rykte ger oss ett fantastiskt fint tillskott till en redan framgångsrik verksamhet. Jag ser verkligen fram emot att få jobba ihop med dem’’, säger Jonas Kjerrman, ansvarig för Granitor Crane Systems.

’’Som en del av Granitor Systems blir vi en ännu starkare spelare på marknaden och får goda möjligheter att utveckla verksamheten vidare’’, adderar Sven Holmer och Fredrik Petäjävaara, ägare av KLAB.

’’KLAB och Granitor Systems har många gemensamma nämnare i form av att leverera säkra, kundanpassade och flexibla lösningar med utgångspunkt ifrån kundernas behov. Vi ser fram emot vår gemensamma resa framåt och det är också kul att få lägga till Kristianstad som kontor i Skåne’’, avslutar Joel Lybert, VD på Granitor Systems

OSKAR TASSO KOMP

Kontaktperson

Oskar Tasso

Partner

+46 (0)70-69 60 900 oskar.tasso@weibull.se