Tecteam

AMO Toys AB förvärvar rörelsen i TecTeam Scandinavia AB

Weibull M&A var säljarens rådgivare när AMO Toys AB nått en överenskommelse om att förvärva hela rörelsen från TecTeam Scandinavia AB med en årsomsättning om cirka 50 miljoner kronor. 

TecTeam är en Stockholmsbaserad leksaksåterförsäljare som distribuerar leksaker från världskända varumärken och har etablerade försäljningskanaler, särskilt inom radiostyrnings- och fordonssegmentet. Bolaget är kända för sina djupa kunskaper inom radiostyrda leksaker och fordonsleksaker. Med varumärken som NIKKO, Syma, RASTAR och NINCO har TecTeam en stark position på den nordiska leksaksmarknaden.

AMO Toys är en nordisk distributör av leksaker och traditionella brädspel med kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Hong Kong. Företaget distribuerar ett antal leksaksprodukter och varumärken, såsom Squishmallows, L.O.L, Surprise och Baby Born. AMO Toys är en del av Thunderful Group, en grupp av företag som utvecklar, publicerar och investerar i spel, samtidigt som de distribuerar Nintendo-produkter, spel, speltillbehör och leksaker. Thunderful Group är noterat på Nasdaq First North Premier.

Förvärvet av TecTeam kommer att stärka AMO Toys portfölj med know-how och produktportfölj till AMO Toys befintliga leksakserbjudande.

Henrik Matilainen, CEO för AMO Toys säger ’’TecTeam är ett spännande företag med en väletablerad position på den nordiska leksaksmarknaden som tillför mycket värde till AMO Toys. Vi har tittat på sätt att öka vår andel inom RC- och fordonssegmenten och TecTeam är perfekt positionerade för det. Deras expertis kommer att hjälpa oss att fortsätta växa vår marknadsandel på Nordic Toys-marknaden.”

Arne Palm som är CEO på TecTeam säger ’’Vi är verkligen glada över att gå med i AMO Toys. Att ha stöd från AMO Toys organisation och distributionsnätverk ger oss förtroende för en stark framtid kommande år. Den här transaktionen ger mig och Cecilia också trygghet för den långsiktiga kontinuiteten för den verksamhet vi har skapat’’

Tobias Lundin Komp

Kontaktperson

Tobias Lundin

Managing Partner

+46 (0)76-12 60 304 tobias.lundin@weibull.se