2023-12-20

Utvecklarbolaget förvärvas av SolidX

Nyhet1

Weibull M&A var rådgivare till Utvecklarbolaget när de förvärvades av SolidX

SolidX AB har den 20 december 2023 slutfört förvärvet av samtliga aktier i Utvecklarbolaget Stockholm AB och Utvecklarbolaget Backend Stockholm AB (tillsammans ”Utvecklarbolaget”). SolidX tar därmed första steget i sin förvärvsresa samt betydande expansion till Stockholm. SolidX agerar nu moderbolag i en koncern av fem dotterbolag, detta är ett viktigt steg mot att bli ett ledande konsultbolag i Norden.

Utvecklarbolaget är ett IT- konsultbolag som specialiserar sig på att matcha erfarna och högpresterande utvecklare inom både frontend och backend med olika organisationer och företag. Bolaget grundades 2014 och huvudkontoret ligger i Stockholm. Rörelseintäkterna för verksamhetsåret 2022/2023 uppgick till cirka 52,5 MSEK med ett rörelseresultat om cirka 5,8 MSEK, vilket motsvarar en rörelsemarginal om cirka 11,1 procent.

Om SolidX

SolidX AB som är noterat på Spotlight Stock Market är ett konsultbolag, bildat 2001, med fokus på IT och digitalisering och verkar som kompetens- och resursförstärkning hos SolidX kunder. SolidX ingår i en koncern och har i dagsläget fem dotterbolag, SolidX Care, SolidX ApS och Sekel AB och nu även Utvecklarbolaget Stockholm AB och Utvecklarbolaget Backend Stockholm AB. Genom att erbjuda sina konsulter mer fördelaktiga villkor än andra konkurrerande konsultbolag, har SolidX skapat en verksamhet som omfattas av en stadig tillväxttakt, låg personalomsättning och en bred kundbas. SolidX koncept och vision innefattar att vara den bästa arbetsgivaren och det självklara valet för konsulter. Detta innebär att vara en nytänkande arbetsgivare som ger mer åt den enskilda konsulten, med utgångspunkt i konsulternas egna önskemål och idéer. Visionen är att erbjuda konsulterna obegränsad kompetensutveckling, frihet och flexibilitet, en attraktiv lönemodell och full transparens.

För mer information om bolaget, besök https://utvecklarbolaget.se/

För mer information om köparen, besök https://www.solidx.se/

Senaste nyheterna

2024-03-25

Why IT Solutions AB förvärvas av Nethouse Sverige AB

Weibull M&A var rådgivare till Why IT Solutions AB när de förvärvades av CombinedX-bolaget Nethouse Sverige AB

2023-12-21

God jul och gott nytt år önskar Weibull M&A!

2023-12-20

Utvecklarbolaget förvärvas av SolidX

Weibull M&A var rådgivare till Utvecklarbolaget när de förvärvades av SolidX

2023-12-14

Lagercrantz Group förvärvad Material Handling Modules Europe AB

Weibull M&A var säljarens rådgivare när Lagercrantz Group Aktiebolag förvärvade Material Handling Modules Europe AB…

2023-10-12

Mötesplats Weibull hösten 2023

Stort tack till alla som deltog på Mötesplats Weibull 2023.